Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Familjens falugratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Vardagsrätter ska vara enkla, billiga och mätta många. Den här gratängen går extra snabbt att laga om du använder färdigtärnad fryst potatis och färdig ostsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dra skinnet av falukorven och skär den i tärningar. Ansa och skiva purjolök och svamp. Skär ananasen i mindre bitar. Varva falukorv, purjolök, champinjoner, ananas, bacon och potatistärningar i en ugnssäker form.
  2. Blanda samman ostsås, grädde, tomatpuré, chilisås, vitlök, salt och cayennepeppar. Häll såsen över gratängen och avsluta med den rivna osten. Tillaga i mitten av ugnen i 20-30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • _AnnaB_ 24 november 2008

    Denna måltid är verkligen jääääättegood. Däremot stämmer inte tiden riktigt, jag får alltid ha i den cirka 45 min - 1 timme, fast då har jag inte färdigtärnad potatis, utan vanlig som jag tärnat själv. Rekommenderas varmt!!!!!! God och räcker till många!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.