Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Familjens kräftpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Med Västerbottensost och finhackade dillkronor i pajdegen. Lite utöver det vanliga, familjens favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop degen till pajskalet, gärna i en matberedare. Låt den vila kallt i 30 minuter.
  2. Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda i 10 minuter i 225º.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, dill och kryddor.
  4. Bottna pajskalet med väl avrunna kräftstjärtar och häll över äggblandningen. Toppa med riven Västerbottensost.
  5. Grädda i 225º i 25-30 minuter.
  6. Dekorera med dillvippor.
  7. Serveras som tillbehör eller som ensamrätt tillsammans med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.