En klar favorit för oss som gillar ägglikör. Här med en mördegsbotten. Recept på hemgjord ägglikör finns bland mina recept.
Instruktioner
- Arbeta ihop mördegen, gärna i en matberedare. Börja med den mindre mängden mjöl då äggen varierar i storlek.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter. Nagga den med en gaffel.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175º, ca 25-30 minuter. Låt svalna.
- Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter i kallt vatten. Krama ur dem och smält på svag värme på spisen eller på högsta effekt i mikron i 10 sekunder. Låt svalna något.
- Vispa grädden lätt, blanda ner flor- och vanlijsocker och vispa tills det tjocknar.
- Rör ner likör och apelsinskal. Vispa ner gelatinet och blanda väl.
- Bred ut moussen jämnt över bottnen och ställ formen kallt i minst 4 timmar så den stelnar. Förvaras svalt tills den ska serveras.
- Lossa kanten. Jag brukar doppa en kniv i hett vatten så går det lätt.
- Riv mörk choklad över.
Publicerat den
11 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar