Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Familjens moussetårta med ägglikör

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En klar favorit för oss som gillar ägglikör. Här med en mördegsbotten. Recept på hemgjord ägglikör finns bland mina recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop mördegen, gärna i en matberedare. Börja med den mindre mängden mjöl då äggen varierar i storlek.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter. Nagga den med en gaffel.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175º, ca 25-30 minuter. Låt svalna.
  4. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter i kallt vatten. Krama ur dem och smält på svag värme på spisen eller på högsta effekt i mikron i 10 sekunder. Låt svalna något.
  5. Vispa grädden lätt, blanda ner flor- och vanlijsocker och vispa tills det tjocknar.
  6. Rör ner likör och apelsinskal. Vispa ner gelatinet och blanda väl.
  7. Bred ut moussen jämnt över bottnen och ställ formen kallt i minst 4 timmar så den stelnar. Förvaras svalt tills den ska serveras.
  8. Lossa kanten. Jag brukar doppa en kniv i hett vatten så går det lätt.
  9. Riv mörk choklad över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.