En god pirog som räcker till många.
Instruktioner
- Pirogdeg:
Smält smöret och tillsätt mjölken. Smula ner jästen i matberedaren och rör ut med lite vätska så den löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, salt och mjölet lite i taget.
Blanda ihop i matberedare och låt degen jäsa 30 min under tiden du gör fyllningen.
- Stek ingredienserna till fyllningen, krydda och tillsätt tomatpurén och creme fraichen. Låt koka ihop. Rör sist i den rivna osten.
- Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. Kavla ut till en cirkel där halva cirkeln nu ligger utanför bakplåtspappret. Lägg över degplattan till en långpanna INNAN du lägger på fyllningen. Svårt att flytta den annars!
Lägg på fyllningen på den halva cirkeln. Pensla kanterna med vispat ägg och nyp/rulla ihop kanten. Pensla den halvmåneformade pirogen med uppvispat ägg, nagga med en gaffel och pudra över paprikapulver.
Grädda i 225 grader i 20-30 minuter eller tills degen fått fin färg.
- Servera med sallad
Publicerat den
4 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod pirog, jag gjorde dock lite småändringar. La till lök och chilisås, bytte ut curry och paprika till kebabkrydda. Tog bort osten. Tack för receptet kommer göras många gånger. Laddar upp min bild.