Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Familjerostis

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Baka ditt eget bröd att rosta - gott och enkelt. Bara att skiva, frysa in och ta fram på morgonen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölk och smör-&rapsolja i en kastrull till max 37°. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt degvätskan och övriga ingredienser. Arbeta degen smidig ca 10 min.
  2. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  3. Dela degen i två bitar och knåda ut dem till längder.
  4. Lägg dem i smorda avlånga formar, ca 1 ½ liter. Låt jäsa 20 min under bakduk.
  5. Sätt ugnen på 200°.
  6. Pensla bröden med äggvita och strö över vallmofrön. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.