- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Blåbärspaj serverad med vaniljsås är fantastiskt gott. Prova detta recept om du vill ha en god efterrätt!
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker och bakpulver. Skär matfettet i bitar och tillsätt det. Häll i vattnet.
- Arbeta snabbt samman degen. Låt den stå i kylskåp ca 15 min eller frysen 5 min.
- Tryck ut halva degen i en pajform ca 15-20 cm i diameter.
- Grädda den i 175°C i ca 8 min.
- Fyll pajskalet med blåbär och strö över socker.
- Resten av degen ska sedan tryckas ut till ett lock som täcker bären. För att göra det enkelt så brukar jag ta lite deg i taget och trycka ut den och sedan pussla ihop så gott det går.
- Om man vill göra det "snyggt" så kan man kavla ut degen mellan två smörpapper och sedan skära några snitt för att ångan ska kunna dunsta.
- Grädda pajen i 175°C i ca 20 minuter mitt i ugnen.
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt gott! Dock lite för mycket matfett. Jag tog dessutom lite potatismjöl och skakade runt med blåbären i en påse, men det blev rätt blött ändå, så lite mera nästa gång...
Varför finns detta receptet med under GI-recept?? Det är väl inte GI någonstans? :P
Den här blåbärspajen är så god! En av mina favvisar...
Gjorde denna pajen idag. Riktigt gott blev det. Aningen för mycket smör i degen bara tror jag, den blev aningen svårhanterlig. Sockret som skulle strös på bären blandade jag upp med nästan 2 msk potatismjöl, vilket resulterade i en stadig fyllning som inte blev rinnig.
Gjorde lite fel la blåbären före man skulle lägga degen i ungnen :(