- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En väldigt lättlagad fisksoppa som är fantastiskt god. Serveras gärna med ett gott nybakat bröd.
Instruktioner
- Fisksoppa:
Skala potatisen och hacka i cemtimeterstora tärningar. Hacka även lök och fänkol i ungefär lika stora bitar. Fräs potatis, lök och fänkål i smör eller olja i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater, apelsinsaft och vitlök (finhackad). Lägg i buljongtärningarna och låt koka ca 15 minuter. Skär fisken i lagom stora bitar och lägg i soppan och låt det koka ca 10-12 minuter till. Hacka och lägg i timjan och smaka av med salt och vitpeppar.
- Aioli:
Låt oljan stå framme så att den är rumstempererad när du ska tillaga aiolin. Skala vitlöksklyftorna och pressa dem i en skål. Rör ner äggulorna och häll sedan droppvis ner olivoljan. Rör ordentiligt hela tiden och häll inte i oljan för snabbt, gulorna och vitlöken måste hinna ta upp all olja innan nya droppar slås i. Smaka av med salt och peppar efter smak. Det här är ett grundrecept på aioli, så du kan även smaksätta aiolin med vad du tycker är gott till den här soppan.
- Lycka till och smaklig måltid!
Publicerat den
10 maj 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt god soppa! Jag använde en extra burk krossade tomater för att jag tyckte att den blev lite vattnig, men det är mest en personlig preferens från min sida att jag gillar lite tjockare soppor.
Kul att du tyckte om den :). Det är lite av tjusningen med sopport, det går att anpassa dem utifrån eget tycke och smak om man har ett bra grundrecept.