- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Testade denna igår ifrån en billig pasta bok jag köpte förra veckan. Helt fantastisk var den och min dotter ääääälskade den (hon är iofs mycket glad för mat så det säger inte mycket).
Instruktioner
- I en tjock bottnad kastrull steker man bacon utan smör på medelhög värme tills den har fått fin färg.
- Sedan lägger du i lök, potatis och smör och låter det småstekas i ca. 10-12 minuter under lugn men konstant omrörning.
- Nu är det dags för den värma kycklingbuljongen att komma in i grytan, låt det kokas i ca 10 minuter till och då lägger du i grädden.
- När det kokar upp igen häller du i pastan och kokar den enligt förpackning, men håll koll på den då man vill ha den "al dente" och ibland så stämmer inte förpackningen.
- Känn lite efter hur tjock du vill ha det och häll i lite mera grädde om det önskas lite lösare. Jag själv lagade den som en krämig pasta (med mycket sås)
- 2-3 matskedar pesto i och rör om.
- Lite olivolja samt riven parmesan på topp när maten ligger på tallriken och......MUMS!!!
- Servera den gärna med ett gott lantligt bröd.
Publicerat den
10 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Pasta och potatis.. hm låter spännande måste jag nog prova..