Flammkuchen är en specialitet från Alssace i norra Frankrike. (Alssace tillhörde under långa tider Tyskland, där av det tysk klingade namnet, Rätten kallas i andra delar av Frankrike även för ”tarte flambé”). Det är något av en national rätt i den här delen av landet. I Frankrike serveras den ofta som förrätt eller som tilltugg till aperitif och smaker fantastiskt gott.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Var är degvätskan? Tror ej att jäst ingår i originalreceptet. Köttet bör vara rökt skinka. När rätten toppas med ost benämns den Tarté flambé gratiné
Det skrivs nationalrätt på svenska! Just nu hittar du Tarte Flambé hos Lidl i Sverige, jag är förflyttad till Eugeshiem genom att äta den! Mikael
Receptet funkar finfint om man lägger till lite vatten också. en 2-3dl sådär. Älskar den här kombinationen av syrligt, lök, rökt skinka eller bacon. Har gjort både med rökt skinka, med bacon samt med både och. Lika gott vilket som. Botten som skall vara riktigt tunn och gärna lite upprullad runt kanten för att hålla kvar fyllningen, blir härligt seg-frasig.