- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Det som gör smaken så fantastisk är att mamma alltid först brynte köttbullarna och sedan kokade dem i buljong.
Instruktioner
- Arbeta köttfärsen med kryddorna. Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla, häll över det i köttfärsen, tillsätt vispgrädden och äggen.
Finhacka eller riv en av de gula lökarna och blanda ner i färsen.
Arbeta smeten smidig.
- Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till fina köttbullar.
Lägg dem på en skärbräda.
Bryn köttbullarna, inte allt för många åt gången, i matfett.
Gör i ordning en kastrull med ca ½ liter köttbuljong, lägg över köttbullarna allt eftersom du steker dom, spola ur stekpannan mellan varje omgång med lite vatten och häll även detta i kastrullen, när köttbullarna är stekta, hacka den andra löken grovt och bryn, lägg över i kastrullen.
Låt allt koka sakta några minuter.
- Lägg över köttbullarna i en karott.
- Låt buljongen koka ihop lite så smakerna från köttbullarna koncentreras något.
Tillsätt grädden, red såsen och smaka av med ev. mer kryddor.
Häll såsen över köttbullarna.
- Servera med kokt potatis och kokta grönsaker (ärtor, morötter t.ex.).
- Smaklig måltid!
Publicerat den
28 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmm detta låter verkligen gott :) /bikbok
Fantastiskt gott
De blev jättebra, jag tycker dock att köttbullssmet genrellt sätt är alldeles för lös så nästa gång ska jag testa med mindre vätska i smeten.
Väldigt gott blev det men som föregående skrev så mindre vätska nästa gång för att smeten ska bli fastare men smaken var underbar.