Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas fantastiska köttbullar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det som gör smaken så fantastisk är att mamma alltid först brynte köttbullarna och sedan kokade dem i buljong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta köttfärsen med kryddorna. Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla, häll över det i köttfärsen, tillsätt vispgrädden och äggen. Finhacka eller riv en av de gula lökarna och blanda ner i färsen. Arbeta smeten smidig.
  2. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till fina köttbullar. Lägg dem på en skärbräda. Bryn köttbullarna, inte allt för många åt gången, i matfett. Gör i ordning en kastrull med ca ½ liter köttbuljong, lägg över köttbullarna allt eftersom du steker dom, spola ur stekpannan mellan varje omgång med lite vatten och häll även detta i kastrullen, när köttbullarna är stekta, hacka den andra löken grovt och bryn, lägg över i kastrullen. Låt allt koka sakta några minuter.
  3. Lägg över köttbullarna i en karott.
  4. Låt buljongen koka ihop lite så smakerna från köttbullarna koncentreras något. Tillsätt grädden, red såsen och smaka av med ev. mer kryddor. Häll såsen över köttbullarna.
  5. Servera med kokt potatis och kokta grönsaker (ärtor, morötter t.ex.).
  6. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • bikbok 28 mars 2011

    Mmm detta låter verkligen gott :) /bikbok

  • mammis 3 april 2011

    Fantastiskt gott

  • MimmiP80 2 juni 2011

    De blev jättebra, jag tycker dock att köttbullssmet genrellt sätt är alldeles för lös så nästa gång ska jag testa med mindre vätska i smeten.

  • guardianangel 14 november 2011

    Väldigt gott blev det men som föregående skrev så mindre vätska nästa gång för att smeten ska bli fastare men smaken var underbar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.