Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladälskarens fantastiska tårta

(4 kommentarer)  
Chokladälskarens fantastiska tårta Chokladälskarens fantastiska tårta
  • Serverar: 6-10 portioner
  • Tid: 4 timmar 5 minuter
Skriv ut

En fantastiskt mjuk chokladtårta, fylld med vit chokladkräm och täckt med mörk chokladglasyr. Jag bakade den till min sambo första gången 2009. Trots att jag själv inte är något chokladfan blev jag totalt överväldigad! Det blir fler gånger säger jag bara!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra en rund form (20 cm i diameter) och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Fyllning: Hetta upp grädden tills den nästan kokar. Lägg i den vita chokladen i en matberedare och hacka den grovt. Häll ner grädden genom tratten medan motorn är igång. Mixa i 10-15 sekunder eller tills blandningen är slät. Häll upp i en skål och låt kallna. Täck över och kyl i kylskåpet i 2 timmar eller tills fyllningen stelnat. Vispa den sedan mjuk och fluffig.
  3. Sätt ugnen på 180 grader.
  4. Kakan: Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, lite i taget. Sikta ner mjöl och kakaopulver i en separat skål och vänd sedan ner detta i smeten. Späd med lite mjölk om den skulle bli för tjock. Häll smeten i formen, jämna till ytan och grädda i ugnen i 45-50 minuter eller tills den börjar släppa runt kanterna. Stick också en provsticka i mitten av kakan. När den är torr är den klar. Låt kakan vila i formen i 5 minuter och stjälp sedan upp den på ett bakgaller och låt den kallna.
  5. Glasyr: Smält chokladen (t.ex. i vattenbad). Rör ner smör och grädde. Låt den svalna och rör om tills glasyren är tjock och bredbar.
  6. Dela kakan i 3 bottnar. Lägg sedan samman bottnarna med fyllningen emellan. Bred glasyren ovanpå och runt kanterna på tårtan. Strö över hyvlad choklad och sikta till sist över florsocker och kakaopulver.
  7. Tips! Variera genom att blanda ner t.ex. 115 g färska hallon i vispgrädden och fyll tårtan med den. Dekorera med hallon istället för choklad, om du vill.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • bakinbeaver 29 april 2011

    Verkar super god! Men en fråga bara, ska det inte vara något bakpulver eller dylikt i denna kaka?

  • Okänd 30 april 2011

    Svar: nix inget bakpulver.. Det blir så fin ändå :)

  • Okänd 23 maj 2011

    För tre veckor sedan! MUMS :)

  • susanndaoud 10 april 2013

    Hur mycket vit choklad använder du om du anger det i gram?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.