Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fantastiskt goda och nyttiga rawfood godisbollar! Måste smakas!

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-15 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Supergoda godisbollar! Som vanligt är de bakade utan socker och dessa är i rawfood-style. Detta är verkligen en smaksensation!:) Men ändå lätta att göra. Använd gärna ekologiska ingredienser - smakar bättre. Speciellt då man använder skalet från citrusfrukter. (PS. Det är bollarna till vänster i bilden som receptet gäller)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa cashewnötter och russin fint. Det ska vara lite kornigt. Tuggmotstånd är ju gott. Men prova dig fram till vad du tycker smakar bäst.
  2. Om du vill ha citrussmak: Riv nu skalet från frukten på ett rivjärn. Det ska bli smått. Pressa också ut saften i ett litet glas.
  3. Häll smeten, skalet, saften och vattnet i en skål och blanda ordentligt till en lite kletig smet. (Kletigt är bra, för då fastnar kokosen bättre sen).
  4. Rulla bollarna ca 2,5-3 cm stora.
  5. Rulla i kokos. (Använd med fördel ett litet glad där du lägger i bollen och skakar glaset).
  6. Voilá! Kan sättas i kylen ett tag för att stelna till lite.
  7. Naturell smak: Naturell söt smak. Lime: Söta med lite fräsch smak. Citron: Söta med mer syrlighet i. Fräsch smak.
  8. Jag tycker alla smaker är jättegoda! Sugen på olika vid olika tillfällen. Men måste säga att citrussmakerna gifter sig bra tillsammans med den söta degen! Ibland delar jag upp degen och gör alla smaker vid samma tillfälle. Snabbt och smidigt!
  9. Enjoy! /Barret

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • CaptainData 13 maj 2012

    Mums vad gott! Jag hade i mer vatten och lite flytande margarin för att mitt skulle kleta ihop sig bättre. (Min mixer var inte så bra så blev garanterat bra med tuggmotstånd, haha!) Tack!

  • barret 13 maj 2012

    hehe, ja man behöver en bra mixer, annars blir det inte så mycket klet av det :) Men det går ju alltid att improvisera som du gjorde med mer vatten och margarin! Dock blir det inte rawfood med margarin och om man nu vill använda något smöraktigt så skulle jag verkligen rekommendera äkta/riktigt smör. Detta eftersom margarin är extremt ohälsosamt och ofta är det massa kemikalier och läskigheter i :). /Barret

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.