Farfarsbullar från Fjärås. I Fjärås finns mycket nässlor och dem ska man ta till vara. Man kan göra nässelsoppa och man kan använda nässlorna i frukostbullar för att få fibrer och järn i kosten. Plocka de späda nässlorna så tidigt som möjligt på våren och inte efter det att de har börjat blomma. Skölj noga flera gånger i kallt vatten, knip av nässlorna efter andra bladrosetten och förväll topparna i kort vatten (alltså inte så mycket vatten i kastrullen) ett par minuter. Plocka upp nässlorna med en hålslev och finhacka dem i en köksmixer eller med en mixerstav. Tag vara på spadet och använd det för bakningen, när det har svalnat – det innehåller mycket nyttigheter.. Eftersom degen ska bearbetas länge , bör man använda en köksmaskin (Assistent , Bosch eller liknande) C:a 32 bullar .
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.