Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Faringlaserad äppelkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En extra saftig, helt underbar äppelkaka toppad med minst lika underbar glasyr gjord på farinsocker. Ni kommer att tycka om denna oemotståndliga kaka!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter. Riv äpplena grovt, mängden färdigrivna äpplen ska bli ca 3 dl. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör varsamt ner äppelrivet. Sikta ner de torra ingredienserna och rör åter varsamt smeten slät. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull, låt koka i ca 5 minuter, eller tills glasyren tjocknat något. Stick några hål i den varma kakan och häll över den heta såsen. Låt kakan kallna och glasyren stelna innan den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.