Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmor Kerstins Farinlimpa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna Farinlimpa kan familjen inte vara utan på jul. Tur att hon inte vill hemlighålla receptet så vi kan dela med oss av hennes helt underbara limpa.

Ingredienser

Instruktioner

Lös upp jästen i vattnet och blanda i resten av ingredienserna. Knåda till en deg i maskin. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa ca. 1 timme. Häll ut degen på (vete)mjölat bakbord, forma till 4 st limpor och lägg på en plåt. Låt jäsa ca. 30 minuter och sätt ugnen på 200°. Grädda sedan tills limporna får en fin, brun färg! Pensla med varmt vatten efter du tagit ut dem medan de fortfarande är varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.