- Serverar: 14 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En syrlig, krämig och god citronpaj.
Instruktioner
- Mördegsskal:
Hacka samman alla ingredienser till smördegen. Klä en for ca 27 cm, gärna med löstagbar kant. Ställ kallt i minst en timma.
- Fyllning:
Rör samman socker, philadelpiaosten och gräddfilen. Vispa äggen lätt och vänd ner i smeten. Tillsätt mandel, citronsaften och citronskalet. Till sist sikta ner vetemjölet och rör till en slät smet.
- Häll ner smeten i mördegsskalet. ställ formen i nedre delen av ugnen. Grädda i ca 40-45 min eller tills fyllningen stannat.
- Lossa kakan ur formen när den kallnat. Sikta florsocker över kakan före servering.
Hoppas det smakar!
Publicerat den
28 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter gott med Ruts citronpaj, har den i ugnen nu. Jag tog 200 g för ja kunde inte hitta i receptet hur varm ugnen skulle va.