Fick receptet av min farmor. Hon fick det i sin tur av hennes pappa som var sockerbagare. Rulltårtan blir mycket luftig och fin.
Instruktioner
- Sätt på ugnen. Täck en plåt med smörpapper.
Vispa ägg och strösocker 6 minuter (varken mer eller mindre) med elvisp på högsta hastighet. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner det i äggvispet och rör försiktigt tills det blandat sig. Bred ut smeten jämnt på smörpappret. Grädda i 225 grader 5 minuter. Kolla så att inte kakan bränns.
- Under tiden du gräddar kakan, strö strösocker på ett bakplåtspapper. Ta ut kakan och stjälp upp den på bakplåtspappret. Lossa nu det övre smörpappret medan kakan är varm. Om det inte lossnar, lägg en blöt handduk på smörpappret så går det lättare att dra av. Låt kakan svalna.
- Vispa under tiden ingredienserna till smörkrämen med elvisp (Blir mycket bättre än om man bara rör ihop det). bred ut över kakan och rulla ihop.
Publicerat den
1 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod, hamnat i min receptpärm! :O)
Oj oj vad god den är.. Bakar den och äter istället för godis..!