Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors drömtårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Fick receptet av min farmor. Hon fick det i sin tur av hennes pappa som var sockerbagare. Rulltårtan blir mycket luftig och fin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen. Täck en plåt med smörpapper. Vispa ägg och strösocker 6 minuter (varken mer eller mindre) med elvisp på högsta hastighet. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner det i äggvispet och rör försiktigt tills det blandat sig. Bred ut smeten jämnt på smörpappret. Grädda i 225 grader 5 minuter. Kolla så att inte kakan bränns.
  2. Under tiden du gräddar kakan, strö strösocker på ett bakplåtspapper. Ta ut kakan och stjälp upp den på bakplåtspappret. Lossa nu det övre smörpappret medan kakan är varm. Om det inte lossnar, lägg en blöt handduk på smörpappret så går det lättare att dra av. Låt kakan svalna.
  3. Vispa under tiden ingredienserna till smörkrämen med elvisp (Blir mycket bättre än om man bara rör ihop det). bred ut över kakan och rulla ihop.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Ekub 13 december 2010

    Jättegod, hamnat i min receptpärm! :O)

  • saralways 27 september 2011

    Oj oj vad god den är.. Bakar den och äter istället för godis..!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.