Mycket goda och lite speciella i smaken som kommer från citron/cedro-oljan. Lite som man tänker sig att gammeldags pepparkakor smakar.
Instruktioner
- 175-200 grader.
Rör sirapen med sockret, kryddorna och matfettet tills alltsammans är väl blandat. Vispa grädden till skum och blanda i den lite i sänder under omrörning.
- Rör ut bikarbonaten i lite vatten och arbeta in en del av mjölet till en stadig deg vilken får stå övertäckt till följande dag. Knåda degen med resten av mjölet.
- Kavla ut den tunt. Tag med mått ut en provkaka och grädda den i ugnen i ca 5 minuter. Om kakan flyter ut, tillsätt mera mjöl.
- Degen är lämplig till hjärtan, grisar, gubbar m.m. Låt kakorna kallna på plåten.
- Pepparkaksfigurerna kan ev. dekoreras med kristyr, dvs. siktat florsocker som blandats med äggvita och några droppar ättikssprit eller citronsaft till en tjock och smidig massa.
Publicerat den
22 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar