Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Faster Karins fisksoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Enkel och väldigt god soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna och bryn dom i smör en stund. Rör ner mjölet och häll i vatten och buljongtärningar, börja med 3 buljongtärningar och smaka sedan av med fler (beror på hur salt fisken är). Låt koka i 5 minuter. Rör ner osten, crème fraiche och hackad dill efter smak.
  2. Sjud under tiden fisken i 10-15 minuter, som saltats lite i förväg, i en panna bredvid, för att slippa skummet som blir.
  3. Då fisken sjudit så den är klar, slå bort fiskvattnet och lägg bitarna i soppan och låt den koka upp.
  4. Smaka av om du behöver mer buljongtärning, eller peppar.
  5. Servera gärna skalade räkor som läggs i tallriken och slå soppan över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ThomasP 15 augusti 2009

    Den här soppan passar mig helt supergod. Jag gjorde egen fiskbuljong och lade dit lite skalade räkor när jag serverade den // Mvh Thomas

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.