- Serverar: 5-7 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Enkel och väldigt god soppa.
Instruktioner
- Skala och riv morötterna och bryn dom i smör en stund. Rör ner mjölet och häll i vatten och buljongtärningar, börja med 3 buljongtärningar och smaka sedan av med fler (beror på hur salt fisken är). Låt koka i 5 minuter.
Rör ner osten, crème fraiche och hackad dill efter smak.
- Sjud under tiden fisken i 10-15 minuter, som saltats lite i förväg, i en panna bredvid, för att slippa skummet som blir.
- Då fisken sjudit så den är klar, slå bort fiskvattnet och lägg bitarna i soppan och låt den koka upp.
- Smaka av om du behöver mer buljongtärning, eller peppar.
- Servera gärna skalade räkor som läggs i tallriken och slå soppan över.
Publicerat den
31 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här soppan passar mig helt supergod. Jag gjorde egen fiskbuljong och lade dit lite skalade räkor när jag serverade den // Mvh Thomas