Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Faster Lillys blåbärskaka

 
Skriv ut

Fantastiskt saftig och god kaka, god året runt men naturligtvis blir den som allra finast när blåbären är alldeles nyplockade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och ströa en rund sockerkaksform.
  2. Rör matfett och socker riktigt pösigt. Tillsätt ägget och rör om. Blanda ner mjöl, bakpulver och mjölk i smeten.
  3. Vänd blåbären i lite mjöl och rör ner dem försiktigt. (Jag brukar snabbfrysa blåbären så att de inte blir krossade när man blandar ner dem.)
  4. Grädda i 200 grader 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.