Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fattiga riddare på kanelbulle med apelsinmascarpone och mynta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ofta görs fattiga riddare på enkelt vitt vetebröd, så med kanelbullar som grund blir det förstås dubbelt så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Apelsinmascarpone: Vispa ihop mascarpone, créme fraiche och florsocker. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner det i ostsmeten. Skär bort skalet från apelsinen och skär den sedan i små bitar.
  2. Fattiga riddare: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och mjöl. Skiva kanelbullarna. Lägg bullskivorna i smeten och låt dra 10 minuter. Stek bullskivorna i smör på medelvärme i en stekpanna tills de fått fin färg. Blanda ihop socker och kanel och vänd de nystekta bullskivorna i blandningen.
  3. Servera med mascarpone, apelsintärningar och strimlad mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.