Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fattouche, libanesisk sallad med kycklingfiléer

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Sumak, en krydda från Libanon, ger den här salladen en lätt syrlig touche. Sumak finns att köpa i butiker med orientaliska varor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sallad: Pensla brödet med oljan och rosta det knaprigt i grill- eller stekpanna. Låt brödet svalna och bryt det i små bitar.
  2. Skala och finhacka löken och blanda den med sumak. Skär tomater, gurka och paprika i små bitar. Strimla salladen.
  3. Sås: Blanda vitlök, persilja, salt och citronsaft i en skål.
  4. Vänd ner löken och grönsakerna i såsen. Blanda i brödbitarna inför serveringen.
  5. Skär filéerna på längden i 2-3 tunna flata filéer. Pensla dem med olja. Salta, peppra och stek dem i en grill- eller stekpanna under lock 3-4 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta.
  6. Blanda vitlök, citronsaft och koriander och häll över filéerna. Servera genast tillsammans med salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.