- Serverar: 10 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Supergod potatissallad utan kladdig majonnäs, perfekt till buffén, kalaset eller picknicen.
Potatissalladen blir bäst om den görs några timmar innan den skall ätas.
Receptet kan halveras om man önskar.
Instruktioner
- Koka potatisen med skal och skala dem innan de hunnit kallna.
- Koka buljongtärningarna med 2 ½ dl vatten till en kraftig buljong.
- Skär potatisen i kuber och blanda i en stor skål med den hackade gula löken och purjolöken. Slå över buljongen och låt potatisen svalna lite.
- Blanda till dressingen: Vinäger, olja, senap. Häll dressingen över potatis och lök. Blanda i skivad rödlök, kapris och oliverna.
- Potatisen drar åt sig smakerna mer om den fortfarande är varm. Låt salladen dra under några timmar eller till nästa dag i kylskåp. Strö gräslök över salladen innnan servering.
Publicerat den
3 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar