Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Feijão

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett måste på brasilianskt matbord, i vegetarisk tappning. (Ulla Josefssons berömda)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg bönorna över natten
  2. Koka bönorna mjuka i vattnet, ½ dl olja och buljong. Fyll på med vatten vid behov. Bönorna skall alltid vara täckta med vatten.
  3. Värm resten av oljan i stekpannan.
  4. Mixa sedan löken, vitlöken, och en skopa feijão (bönor och lite sås) i en matberedare, till en puré.
  5. Stek sedan purén i en stekpanna tills den blivit ljusbrun.
  6. Häll tillbaka purén bland bönorna, samt alla kryddorna, finhackade persiljeskaft och finhackad paprika.
  7. Blanda ihop allt och låt koka i minst 1 timme, gärna 1½. Ju längre det kokar desto godare blir det
  8. Servera med ris och tomat/löksallad

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • daddyrox 31 augusti 2014

    Uppdaterade receptet då jag helt missade lagerblad...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.