- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Ett måste på brasilianskt matbord, i vegetarisk tappning. (Ulla Josefssons berömda)
Instruktioner
- Blötlägg bönorna över natten
- Koka bönorna mjuka i vattnet, ½ dl olja och buljong.
Fyll på med vatten vid behov. Bönorna skall alltid vara täckta med vatten.
- Värm resten av oljan i stekpannan.
- Mixa sedan löken, vitlöken, och en skopa feijão (bönor och lite sås) i en matberedare, till en puré.
- Stek sedan purén i en stekpanna tills den blivit ljusbrun.
- Häll tillbaka purén bland bönorna, samt alla kryddorna, finhackade persiljeskaft och finhackad paprika.
- Blanda ihop allt och låt koka i minst 1 timme, gärna 1½. Ju längre det kokar desto godare blir det
- Servera med ris och tomat/löksallad
Publicerat den
5 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Uppdaterade receptet då jag helt missade lagerblad...