Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fesenjan, Persisk kycklinggryta med valnötter och granatäpple

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mycket god rätt med härlig granatäppelsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela löken grovt. Mal valnötter och lök i en matberedare till en grov pasta. Skär kycklingen i bitar ca 3 * 3 cm stora. Salta och peppra dem. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna lite i taget och lägg över i en stor gryta med lock. Lägg valnötsblandningen i grytan och fräs med kycklingen i några minuter under omrörning.
  2. Koka upp 6 dl vatten i en kastrull under tiden. Häll det kokande vattnet i grytan , rör om och sätt på lock. Koka på låg värme i 30 minuter. Dela och pressa granatäpplena . Ta upp kycklingbitarna med en hålslev och lägg åt sidan i en skål.
  3. Tillsätt granatäpplejuicen och fortsätt att koka grytan i 30 minuter till. Gärna längre. Fett från nötterna skall flyta upp till ytan och separera. Späd ev med mera vatten så att inte såsen kokar torrt. Tillsätt kycklingen och koka upp grytan, smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.