- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 23 minuter
Skriv ut
Snitsigt som på restaurang!
Linda in rostasen med bacon och servera med polenta som stekts och skurits i tårtbitar.
Enklare än det ser ut och dessutom går det utmärkt att förbereda.
Tips!
Perfekt bjudmat som kan förberedas helt klart.
Värm köttet i ugnen och såsen i kastrullen samt stek polentan när gästerna kommer.
Instruktioner
- Koka upp buljong och salt.
Häll i polentagrynen under kraftig vispning.
Fortsätt att vispa/röra tills gröten är helt slät.
Sänk värmen.
Koka, rör om ofta.
Strimla tomaterna.
Dra kastrullen från värmen och rör ner tomater och ost i polentan.
Häll ut det i en pajform med avtagbar kant och bakplåtspapper i botten.
Släta till ytan med en vattensköljd sked.
Ställ den kallt att stelna.
- Linda en baconskiva runt varje köttskiva och fäst tandpetare. Bryn köttskivorna i smör i en stekpanna.
Tryck ut dem med stekspaden.
Salta och peppra.
Skölj ur pannan med vatten och spara skyn.
- Lägg köttskivorna på ett ugnssäkert fat och låt dem steka klart i 150 grader.
Kontrollera med en köttermometer.
Vid 65 grader är köttet rosa.
- Skala och hacka löken och fräs den i olja i en kastrull
Tillsätt rödvin, vatten, sky och kalvfond.
Låt sjuda.
Rör ner potatismjölet utrört i lite kallt vatten.
Koka upp och smaka av såsen.
Pensla polentan med olja och skär den i tårtbitar.
Stek dem i en grill- eller stekpanna så att de blir genomvarma.
Servera köttet med stekt polenta, rödvinsåsen, haricots verts och tomater.
Publicerat den
15 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar