Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festbröd i långpanna med rödbeta och chèvre

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Rödbeta och chèvre är en fantastisk smakkombination. Det här saftiga brödet blir lätt en favorit! Låt gärna brödet jäsa extra länge, 4-5 timmar är inga problem. Perfekt att sätta in i ugnen strax innan gästerna kommer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ut jästen med vatten och hälften av oljan i en bunke. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en inoljad ugnsform, ca 20x30 cm.
  3. Skiva rödbetan tunt med en mandolin eller osthyvel. Sprid ut rödbetor, smulad chèvre och hackad timjan på brödet. Låt jäsa i minst 1 ½ timme under bakduk.
  4. Ringla över resten av oljan, honung och flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Servera ljummen och nybakad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.