Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festbullar

 
  • Serverar: 50 portioner
  • Tid: 1 timme 43 minuter
Skriv ut

Goda bullar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma mjölken till fingervarmt, 40°. Lös upp jästen i en del av mjölken i blandarskålen till en hushållsmaskin.
  2. Tillsätt resten av mjölken, det mjuka smöret, sockret och nästan allt mjölet. Arbeta ihop en deg och låt den vila 10 min i bunken.
  3. Fyllning: Rör eller vispa smör och socker riktigt mjukt. Ta upp degen på bänken, mjöla lätt och kavla ut den till en stor rektangulär kaka ca 1/2 cm tjock. Skär den i fyrkanter om 8x8 cm.
  4. Vik upp de fyra hörnen på varje fyrkant till mitten och tryck till ordentligt. Lägg bullarna i dubbla pappersformar, ställ dem på en plåt och lägg en rejäl klick av fyllningen i mitten på var och en.
  5. Lägg över en handduk och låt bullarna jäsa till dubbel storlek ca 30 min. Värm ugnen till 225°.
  6. Pensla bullarna med lätt hand med uppvispat ägg + vatten. Strö över pärlsocker blandat med mandel och grädda bullarna ca 8 minuter tills de är genomgräddade, men ganska ljusa.
  7. Tips Smör- och sockerfyllningen kan smaksättas med kanel. Bullarna kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.