Ljumma mjölken till fingervarmt, 40°. Lös upp jästen i en del av mjölken i blandarskålen till en hushållsmaskin.
Tillsätt resten av mjölken, det mjuka smöret, sockret och nästan allt mjölet.
Arbeta ihop en deg och låt den vila 10 min i bunken.
Fyllning: Rör eller vispa smör och socker riktigt mjukt.
Ta upp degen på bänken, mjöla lätt och kavla ut den till en stor rektangulär kaka ca 1/2 cm tjock. Skär den i fyrkanter om 8x8 cm.
Vik upp de fyra hörnen på varje fyrkant till mitten och tryck till ordentligt. Lägg bullarna i dubbla pappersformar, ställ dem på en plåt och lägg en rejäl klick av fyllningen i mitten på var och en.
Lägg över en handduk och låt bullarna jäsa till dubbel storlek ca 30 min.
Värm ugnen till 225°.
Pensla bullarna med lätt hand med uppvispat ägg + vatten. Strö över pärlsocker blandat med mandel och grädda bullarna ca 8 minuter tills de är genomgräddade, men ganska ljusa.
Tips
Smör- och sockerfyllningen kan smaksättas med kanel. Bullarna kan frysas.