Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festdessert från frysen

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Super gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 grader Vispa äggvitorna till hårt skum. Mal mandeln (den behöver inte skalas) och blanda med florsocker. Vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan kallna i formen.
  2. Krämen: Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden till hårt skum och rör ner i smeten. Hacka Dajmen. Rör ner hacket i smeten men spara lite till garnering. Häll smeten ovanpå den kalla kakbottnen i formen och ställ tårtan i frysen i några timmar eller över natten. Ta fram desserten ca 30 minuter före servering och strö över Dajmnkross.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.