Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Köttfärsbiffar med bacon och potatisgratäng i samma form!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ströbröd i en skål och häll över grädde och vatten. Låt stå och svälla 10 minuter.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i lite margarin tills löken är glansig.
  3. Skala potatis och skiva den. Lägg potatisen i en smord ugnsfast form. Strö över salt och häll på grädden. In i ugnen 15 minuter.
  4. Blanda färs, ströbrödsblandningen med potatismjölet, salt, ägg och kryddor. Arbeta färsen slät. Arbeta in svamp och lök.
  5. Forma 8 ovala biffar, linda en baconskiva runt om varje biff.
  6. Tag ut potatisen ur ugnen och lägg biffarna ovanpå. Ställ in formen och stek ytterligare ca 20-25 minuter.
  7. Skölj och skär tomaterna i ganska tjocka skivor. Tag ut formen och lägg på tomatskivorna. Stek sen ytterligare 10 minuter. Tag ut formen och strö över persilja. Klart att servera!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • UllaC 9 maj 2009

    Denna maträtten var väldigt god. Kanske hade det passat bättre med potatismos till istället för potatisgratäng, men den var jättegod ändå.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.