Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festfilé i form

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilégratäng med mycket gott i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa filén och krydda runt om. Bryn den hastigt i het panna med smör. Lägg den på fat och efterstek i ugnen ca 30 min.
  2. Gör ett fast mos av potatis eller pulver. Rör ner en äggula och smaksätt med nyriven muskot och parmesan. Klicka moset i stor smord form.
  3. Skär svampen i fyra klyftor och bryn i ganska het panna. Pressa ner vitlöken och tillsätt den hackade tomaten. Salta, peppra och smaksätt med lite ketjap manis och gelé.
  4. Späd med några skedar vatten eller rödvin. Hit kan rätten förberedas i god tid.
  5. Höj värmen till 225 grader. Skiva köttet och lägg på fatet med potatismos. Strö svampröran över och sätt in i ugnen tills allt är varmt och moset fått lite färg på topparna, 10-15 minuter. Strö persilja över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.