Fläskfilégratäng med mycket gott i.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa filén och krydda runt om. Bryn den hastigt i het panna med smör. Lägg den på fat och efterstek i ugnen ca 30 min.
- Gör ett fast mos av potatis eller pulver. Rör ner en äggula och smaksätt med nyriven muskot och parmesan. Klicka moset i stor smord form.
- Skär svampen i fyra klyftor och bryn i ganska het panna. Pressa ner vitlöken och tillsätt den hackade tomaten. Salta, peppra och smaksätt med lite ketjap manis och gelé.
- Späd med några skedar vatten eller rödvin. Hit kan rätten förberedas i god tid.
- Höj värmen till 225 grader. Skiva köttet och lägg på fatet med potatismos. Strö svampröran över och sätt in i ugnen tills allt är varmt och moset fått lite färg på topparna, 10-15 minuter.
Strö persilja över.
Publicerat den
12 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar