Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fyll fläskfilén med vårens färska spenat och bjud underbart gott vitlöksmos och ädelsås till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader.
  2. Skölj den färska spenaten. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i spenaten. Låt den koka ca 4–5 minuter. Låt spenaten rinna av.
  3. Skala och finhacka löksorterna. Hacka spenaten.
  4. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt spenaten och creme fraiche. Låt allt fräsa samman någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär upp fläskfilén från långsidan men låt den hålla ihop i botten. Banka ut fläskfilén med en kastrull eller handen till en platta ca 1/2 cm tjock.
  6. Salta och peppra lätt. Fördela spenaten över hela köttet. Rulla ihop som en rulltårta. Fäst med tandpetare eller bind om med steksnöre. Bryn filén runtom i lite matfett. Låt den kallna.
  7. Tag bort tandpetare eller steksnöre. Vira baconskivorna runtom. Lägg fläskfilén i en eldfast form. Stick in en köttermometer där filén är som tjockast. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills termometern visar 63°C. Låt filén vila.
  8. Vispa ur stekpannan med lite vatten. Häll det i en kastrull tillsammans med grädden. Låt det koka upp. Smula ner osten och låt den smälta. Smaka av med äkta soja och kanske lite peppar. Skär fläskfilén i skivor och bjud köttet med såsen och vitlöksmos.
  9. Tips! Vill du ha en tjockare sås till fläskfilén kan du reda av såsen med 1 msk Maizenaredning för ljusa såser.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.