Frästa grönsaker och ett mumsigt täcke med smakrik lagrad ost gör rätten till något alldeles extra!
Med kokt ris i botten fixar du allt-i-ett gratängen på ett kick.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär grönsakerna och champinjoner i mindre bitar. Fräs dem lätt mjuka i smör, krydda väl med salt, peppar och färsk timjan.
Skär kasslern i tärningar.
Bottna en smord form med riset och lägg över hackad persilja, grönsaker, svamp och kassler.
- Tips:
Går utmärkt att ersätta dessa grönsaker med
egna favoritgrönsaker.
- Blanda majonnäs, gulor och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i såsen.
Häll över i formen och strö på riven ost.
- Gratinera i 225 grader, 12-15 minuter.
Strö över hackad persilja.
- Servera med en sallad.
Publicerat den
27 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar