Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festgratäng med kassler

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frästa grönsaker och ett mumsigt täcke med smakrik lagrad ost gör rätten till något alldeles extra! Med kokt ris i botten fixar du allt-i-ett gratängen på ett kick.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär grönsakerna och champinjoner i mindre bitar. Fräs dem lätt mjuka i smör, krydda väl med salt, peppar och färsk timjan. Skär kasslern i tärningar. Bottna en smord form med riset och lägg över hackad persilja, grönsaker, svamp och kassler.
  3. Tips: Går utmärkt att ersätta dessa grönsaker med egna favoritgrönsaker.
  4. Blanda majonnäs, gulor och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i såsen. Häll över i formen och strö på riven ost.
  5. Gratinera i 225 grader, 12-15 minuter. Strö över hackad persilja.
  6. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.