Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festgratäng med kassler och rotfrukter

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är så gott med rotfrukter och nyttigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader. Skala och skiva alla rotfrukterna tunt. Koka dem i lättsaltat vatten ca 3-4 minuter. Häll bort vattnet och ånga av dem.
  2. Strimla kasslern. Skala och strimla löken. Fräs lök och kassler i lite matfett några minuter.
  3. Blanda rotfrukterna med kassler, lök, det mesta av osten, salt, peppar, timjan, rosmarin, citronskal och pressad vitlök. Lägg det i en smord eldfast form. Häll över grädden. Strö resterande ost ovanpå.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter eller tills allt har fin färg och är mjukt.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Nellyla 7 december 2008

    Absolut den godaste rotfruktsgratäng jag någonsin ätit!!!

  • dforslund 3 september 2009

    Helt ok, gjorde den här om dan och blev uppskattad.

  • Heisjo 30 maj 2010

    Jättegott och smakrikt! grillade kasslern istället för att ha den i gratängen. Penslade kasslern med grillolja. Serverade med stor grönsallad.

  • miabok 20 augusti 2010

    Den här gratängen gjorde jag igår, och den var jättegod.

  • Carpediem76 9 mars 2012

    Jag gjorde den utan kassler och det blev jättgott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.