Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festkaka med apelsin och pumpa

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Det här är en riktig festkaka som fungerar som dessert efter en god middag eller som födelsedagstårta för dem som inte gillar vispgrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter.
  2. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Häll ner det i äggblandningen och tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna.
  3. Glasyr: Vispa ihop ingredienserna och låt glasyren stå i kylskåpet en stund innan du använder den.
  4. Bred glasyren över kakan och dekorera den med färgglatt godis eller strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.