Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festkotletter i ljuvlig sås

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En underbart god festmåltid. Sköter sig själv i ugnen medan man dukar och gör fint.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg de benfria kotletterna lite omlott i en ugnsform.(osmord) Sås: Blanda creme fraiche, grädde, kinasoja och Sambal Oelek. Häll det över kotletterna. Sätt in formen i ugnen -längst ner. 175 grader i 1½ timme. Ytan kan bli lite mörk, men det ska vara så. Koka potatis. Pressa den gärna och strö klippt persilja över vid serveringen.Svart vinbärsgele till är ett MÅSTE! Salladsblandning: Isbergssallad, tomater gurka, sockerärtor, rostade solrosfrö eller rostade sesamfrö samt Knorrs Örtagårdsdressing.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • solveigmilskog 4 juli 2008

    detta recept är en verklig favorit av hela vår familj inklusive våra två små barn. ALLA som blivit bjudna på denna rätt har varit saliga av den otroligt goda smaken.

  • Helida 24 augusti 2008

    Insåg inte förrän jag skulle laga rätten att den skulle stå 1,5 timme i ugnen så jag provade en snabbvariant. Jättegott!! Brynte kotletterna till de fick fin färg och sedan åkte allt in i mitten av ugnen på 200 grader. Det stod inne ca. 30 minuter och vi hade ris, grönsallad och gelé till. Alla i familjen tyckte om det, till och med barnen trots att det var lite starkt. Vi kommer helt klart göra detta igen!!! MUMS!

  • irrevirre 7 september 2008

    Helt enkelt jättegott!! Och så enkelt. Det sköter ju sig själv i ugnen.

  • gds877 25 augusti 2009

    Detta var mycket gott kommer att göra det fler gånger.

  • IdaK78 7 januari 2011

    Så enkelt och så gott!

  • kekke46 2 oktober 2011

    Mycket gott, har gjot det här flera gånger, och mycket enkelt att göra.

  • Lindanemon 13 juni 2012

    Oj, jag ser nu att jag inte har berättat att detta är ljuvligt gott! Har lagat rätten många gånger, blir alltid lika bra. En självklar 5:a. TACK ! :-)

  • Ann Håkansson 14 april 2023

    Än idag är detta den rätt jag gärna bjuder på. Blir aldrig misslyckad, bara så enormt god och uppskattad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.