Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig björnbärstårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Festa loss på björnbär! Denna ljuvliga tårta med saftig botten och en krämig kardemummaglasyr gör sig fint mot de söta bären.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form ca 20 cm i diameter.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Rör i det avsvalnade smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta och vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd försiktigt ner björnbären i smeten.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Känn efter med en sticka om kakan är klar. Låt kakan kallna i formen i ca 10 minuter. Vänd upp den och låt den kallna på galler.
  4. Kardemummaglasyr: Vispa ihop färskost, smör och florsocker till en jämn glasyr. Rör ner den mortlade kardemumman.
  5. Dela kakan i 2 bottnar. Bred hälften av glasyren på den ena bottnen och lägg den andra över. Bred resten av glasyren över kakan och garnera tårtan med björnbär och hackade pistagenötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.