Festlig fiskgratäng

Vardagsmat med guldkant är den fina fiskgratängen med räkor.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: fisk
Festlig fiskgratäng
Källa: Hemmets
Uppladdad av: Inaktiv-Medlem
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

400 g lax, torsk och sej i fisktärningar
½ tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
150 g räkor, skalad vikt
3 portioner potatismos av pulver
1 äggula

Sås:
Ca: 1 dl fiskspad
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 msk hummerfond
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk dill

Betyg (4 röster)
Antal personer
2-3
Visningar:
25803
Sparat:
557

Gör så här

Lägg de frysta fisktärningarna i en smord ugnssäker form. Salta och peppra fisken. Tillaga i mikro på full effekt, ca 3 minuter tills fisken är halvtinad.

Sås:
Häll fiskspadet från formen i en kastrull tillsammans med mjölk och vetemjöl. Vispa och koka upp under omrörning. Tillsätt hummerfond, salt och peppar. Smaksätt med dill. Häll såsen över fisken och strö över räkorna.

Tillaga potatismoset enligt anvisningen på förpackningen och blanda ner en äggula. Spritsa eller klicka med en sked moset runt kanten på formen och gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera med sallad.

Ugn: 225º

LIKNANDE RECEPT

Fiskgratäng recept
av remmen5
över 2 månader
av ca70
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av gosmosa
över 2 månader
av Disen
över 2 månader
av Inabina
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader