Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig fiskgratäng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Vardagsmat med guldkant är den fina fiskgratängen med räkor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de frysta fisktärningarna i en smord ugnssäker form. Salta och peppra fisken. Tillaga i mikro på full effekt, ca 3 minuter tills fisken är halvtinad.
  2. Sås: Häll fiskspadet från formen i en kastrull tillsammans med mjölk och vetemjöl. Vispa och koka upp under omrörning. Tillsätt hummerfond, salt och peppar. Smaksätt med dill. Häll såsen över fisken och strö över räkorna.
  3. Tillaga potatismoset enligt anvisningen på förpackningen och blanda ner en äggula. Spritsa eller klicka med en sked moset runt kanten på formen och gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera med sallad.
  4. Ugn: 225º

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lillangbg 31 augusti 2008

    Mycket god gratäng... Min Sambo är annars inte förtjust i fiskgratäng, men denna tyckte han mycket om.

  • browneyedsusan 20 augusti 2010

    Jättegod gratäng. Lättlagad är den också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.