Supergod, festlig och smakrik är denna lättlagade gryta med fläskfilé och kryddstark korv. Syltlöken och grönmögelosten ger extra sting.
Instruktioner
- Putsa fläskfilén och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Skär korven i slantar. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa svampen och dela den i bitar.
- Bryn köttet gyllene runtom. Lägg över det i en tjockbottnad gryta. Krydda med salt och peppar. Bryn svampen och korven och lägg över den i grytan.
- Späd med grädden och crème fraiche, kalvfond, dijonsenap och sambal oelek och låt allt koka upp under sakta omrörning.
- Tillsätt paprika, champinjoner, syltlök och ev. oliver. Låt allt puttra på svag värme ca 15 minuter. Späd eventuellt med mera grädde. Avsluta med att lägga i den rivna mögelosten. Smaka av med salt och peppar.
Om så önskas, strö i lite maizenamjölet och rör om. Koka ytteligare 1-2 minuter under sakta omrörning.
- Servera gärna ris, pasta eller potatis samt en grönsallad till denna goda gryta.
Publicerat den
5 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar