Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig ischoklad med smak av vanilj

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna munsbiten fick jag receptet på när jag praoade i en chokladaffär, och jag rekommenderar alla som älskar ischoklad att testa denna varianten som jag personligen tycker passar utmärkt som efterätt eller godis till julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i stången och tillsätt grädde och mjölk.
  2. Koka upp, och sila ner i en annan kastrull med den hackade chokladen och rör med visp tills chokladen smält.
  3. Vispa grädden.
  4. Låt chokladen kallna.
  5. Lägg två kulor vaniljglass i höga glas, fyll på med den kalla chokladen.
  6. Deckorera med vispadgrädde och pudra med lite kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.