Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig kasslergratäng

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smidigt, festligt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º. Smörj en form med matfett och strö över oregano.
  2. Skär kasslern i skivor (ca 1/2 cm tjocka). Placera kasslern i botten av formen.
  3. Vispa grädden krämig. Blanda grädden med all crème fraiche och chilisås och häll blandningen över kasslern.
  4. Skiva tomaten och garnera gratängen med ananas och tomatskivor.
  5. Strö över osten och oregano.
  6. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Servera gärna med ris och wokgrönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Marita78 4 september 2008

    Tack för detta recept, det var helt underbart gott....

  • Ekorrungen 17 september 2008

    Det var ett riktigt smarrigt recept! Tack så jätte, jättemöe, en k.lar 5:a!! Kan man minska eller utesluta grädden? den blev lite simmig, tycker jag. Ser man på bilden ser den inte alls så simmig ut. Men som sagt annars ett mycke, mycke utsökt recept!!

  • Raider0480 17 september 2008

    Svar till: ekorrungen: - Hejsan! Tack ska du ha =). Jätterolig att höra, detta recept verkar ha blivit en stor succé, det känns särklit häftig för mig då det är det allra första receptet jag gjort. Jag använder mycket grädde i gratängen för att jag hatar när maten känns torr. Knepet ligger i att man måste verkligen se till att vispa grädden krämig och luftigt. Nästan så pass att den duger att serveras till en kaka om du tänker dig. Hoppas att du blir hjälpt av detta svar. Tack en än gång! Hadé

  • piapaulina 8 oktober 2008

    Mycket gott! Familjen tyckte det också. Denna rätt kommer absolut att lagas fler gånge här hemma.

  • Kvastis 19 november 2008

    Jag provade detta, men gillar lite mer smak. Så jag la till mer chilisås, lite mango chutney och lite whisky! Det blev jädrigt gott. Jag gjorde rätt mycket sås, så där blev lite över. Dagen efter skar jag falukorv i stora bitar, slog över såsen och lite riven ost. In i ugnen och det blev mycket uppskattat av familjen. Så - tusen tack för receptet. ~~ Camilla ~~

  • Gul13 16 februari 2010

    Tack för ett jättegott recept. Har väl inget annat att tillägga än att jag tog vanlig creme fraiche (Det som fanns hemma men jag kan tänka mig att det blir lite mer smak av cf paprika & chili.) och la till en röd paprika.

  • CiinaC 15 december 2010

    Hade ingen kassler hemma, däremot kyckling så jag tog det istället - Kanongott! Pröva- annars missas en höjdare.. Ciina

  • annto2 4 oktober 2011

    Mkt gott!! Svärmor sa att hon hade bara kunnat äta ris och den goda såsen.

  • dag6 14 februari 2015

    Tack för ditt recept.det blev mycket gott. Det var inte sista gången vi gjorde det. Vi smaksatte det med lite mango sjattni,mycket gott. Stort tack från Trollfar o Trollmor.

  • hansi12 19 april 2015

    Enkelt och gott. Gjort denna rätt flera gånger. Hade bara 2 dl grädde men tog istället 2 dl crème fraiche paprika & chili. Det blev något starkare men jag tyckte det var gott. En klar femma från mig.

  • KochinaW 22 januari 2017

    Mycket gott såsen super god. Rätten kommer att göras flera gånger. Tack för ett bra och enkelt recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.