Festlig köttlimpa

Allt-i ett-rätt med köttfärslimpa,potatisgratäng och grönsaker

Festlig köttlimpa
Källa: egen
Uppladdad av: Inaktiv-Medlem
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

köttlimpan:
c:a 700 g nöt- eller blandfärs
1/2 dl rivet franskbröd eller ströbröd
2 dl mjölk
1 liten riven lök
3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk rosmar
oliver med paprikafyllning efter behag
salt
peppar

potatisgratäng och grönsaker:

1 kg potatis (c:a 14 st medelsmå potatisar)
2 små auberginer
2 rödlökar
200 g fetaost av god kvalitet
250 g coctailtomater
2 dl vispgrädde
3 msk olivolja , gärna en del smaksatt m basilika el lime
oliver med paprikafyllning
salt

Betyg (4 röster)
Antal personer
5-6
Visningar:
6488
Sparat:
94

Gör så här

Börja med att sätta ugnen på 250 grader och skiva oliverna,blanda därefter samman alla ingredienser till köttlimpan förutom själva färsen. Låt stå och svälla c:a 10 minuter.
Skala under tiden potatisen, och skiva tunt. Lägg den i en bunke och salta. Vänd potatisen så saltet fördelas jämnt.
Olja en stor, rektangulär form lätt.
Blanda ned köttfärsen i smeten du gjort tidigare, forma därefter färsen till en långsmal limpa, lämna utrymme kvar i kortändarna av formen. Strö ut den skivade potatisen runt om, grädda i 15 minuter.
Skär auberginer och rödlök i bitar, blanda oljan och salt i en skål och vänd ned grönsakerna. Skär tomaterna i halvor, skiva oliverna.
Tag ut formen och sänk värmen till 175 grader.
Häll vispgrädden över potatisen, strö över aubergine, lök, tomater och oliver. Grädda i c:a 35 min.
Tag ut och strö över fetaosten.

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.