Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Allt-i ett-rätt med köttfärslimpa,potatisgratäng och grönsaker

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att sätta ugnen på 250 grader och skiva oliverna,blanda därefter samman alla ingredienser till köttlimpan förutom själva färsen. Låt stå och svälla c:a 10 minuter. Skala under tiden potatisen, och skiva tunt. Lägg den i en bunke och salta. Vänd potatisen så saltet fördelas jämnt. Olja en stor, rektangulär form lätt. Blanda ned köttfärsen i smeten du gjort tidigare, forma därefter färsen till en långsmal limpa, lämna utrymme kvar i kortändarna av formen. Strö ut den skivade potatisen runt om, grädda i 15 minuter. Skär auberginer och rödlök i bitar, blanda oljan och salt i en skål och vänd ned grönsakerna. Skär tomaterna i halvor, skiva oliverna. Tag ut formen och sänk värmen till 175 grader. Häll vispgrädden över potatisen, strö över aubergine, lök, tomater och oliver. Grädda i c:a 35 min. Tag ut och strö över fetaosten.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mammamys 4 april 2008

    Tack för ett supergott recept, jag hade soltorkade tomater i färsen:-) mums

  • saxa 3 februari 2010

    God vardagsmat..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.