- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En underbar bjudrätt.
Du kan också använda färsreceptet till en vit fisk.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Torka av filéerna. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat. Salta och peppra.
- Lägg laxfilén till färsen i en matberedare eller mixer och mixa fint. Blanda ner ägg, grädde, salt och peppar. Kör till en jämn smet. Lägg färsen i en spritspåse och garnera laxfiléerna. Sätt in dem i mitten av ugnen tllls fisken är klar, ca 20 minuter.
- Hacka den gula löken fint. Fräs den genomskinlig i matfett. Häll på buljong, vin och grädde. Låt såsen koka ihop (reducera) tills hälften återstår. Klicka till sist i 1 msk smör som gör såsen blank.
- Servera fisken med pressad potatis och sockerärtor.
Publicerat den
10 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar