Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig laxfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En underbar bjudrätt. Du kan också använda färsreceptet till en vit fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Torka av filéerna. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat. Salta och peppra.
  3. Lägg laxfilén till färsen i en matberedare eller mixer och mixa fint. Blanda ner ägg, grädde, salt och peppar. Kör till en jämn smet. Lägg färsen i en spritspåse och garnera laxfiléerna. Sätt in dem i mitten av ugnen tllls fisken är klar, ca 20 minuter.
  4. Hacka den gula löken fint. Fräs den genomskinlig i matfett. Häll på buljong, vin och grädde. Låt såsen koka ihop (reducera) tills hälften återstår. Klicka till sist i 1 msk smör som gör såsen blank.
  5. Servera fisken med pressad potatis och sockerärtor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.