Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig laxtimbal

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Laxtimbalen är enkel att göra i matberedare. Servera gärna den gräddiga grönsaksbuljongen i en kanna som tål värme vid sidan om. Entrérätt till nyårsfirandet eller vid något annat tillfälle

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Lägg lax och cream cheese i en matberedare monterad med kniv och kör till en slät massa. Tillsätt saltet, grädden och äggen, ett i taget, medan maskinen blandar. Kör till en slät smet.
  3. Fördela hälften av färssmeten i välsmorda formar. Strö över den finskurna gräslöken, lägg på resten av färssmeten och släta till den på ytan. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter.
  4. Låt timbalerna stå en stund i formarna innan de stjälps upp. Låt kallna. Servera timbalerna i djupa tallrikar. Toppa med laxen och fördela laxrommen runtom.
  5. Buljongen: Mät upp grädden, buljongen och vinet i en kastrull. Koka upp och sjud cirka 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda i gräslöken. Servera buljongen till timbalerna.
  6. Lycka till! Smaklig måltid.
  7. Förbered så här: Timbalerna kan tillagas två till tre dagar i förväg och förvaras övertäckta i kyl. Buljongen går också att koka i förväg och värma bara inför serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.