Laxtimbalen är enkel att göra i matberedare. Servera gärna den gräddiga grönsaksbuljongen i en kanna som tål värme vid sidan om.
Entrérätt till nyårsfirandet eller vid något annat tillfälle
Instruktioner
- Ugn 175°
- Lägg lax och cream cheese i en matberedare monterad med kniv och kör till en slät massa.
Tillsätt saltet, grädden och äggen, ett i taget, medan maskinen blandar.
Kör till en slät smet.
- Fördela hälften av färssmeten i välsmorda formar.
Strö över den finskurna gräslöken, lägg på resten av färssmeten och släta till den på ytan.
Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter.
- Låt timbalerna stå en stund i formarna innan de stjälps upp.
Låt kallna.
Servera timbalerna i djupa tallrikar.
Toppa med laxen och fördela laxrommen runtom.
- Buljongen: Mät upp grädden, buljongen och vinet i en kastrull.
Koka upp och sjud cirka 5 minuter.
Ta kastrullen från värmen och blanda i gräslöken.
Servera buljongen till timbalerna.
- Lycka till! Smaklig måltid.
- Förbered så här:
Timbalerna kan tillagas två till tre dagar i förväg och förvaras övertäckta i kyl.
Buljongen går också att koka i förväg och värma bara inför serveringen.
Publicerat den
27 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar