Raffinerat elegant - oxfilé med aromsmör. Spritsa gärna smöret på smörgåspapper och låt stelna i kylskåp eller frys. Låt det sedan ligga i rumstemperatur 10-15 minuter inför serveringen. Smöret är också gott till fläskfilé och kalvfilé.
Instruktioner
- Aromsmöret: Koka upp och koka ihop lök och vin tills allt vin har kokat in i löken. Låt svalna. Vispa upp smöret med elvisp, ca 1 minut. Blanda i den avsvalnade löken, salt och peppar.
- Ta fram köttet ca 20 minuter i förväg, så att det hinner bli rumsvarmt.
- Platta ut köttskivorna något. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek skivorna 2-3 minuter på varje sida på ej för stark värme, beroende på hur välstekta de ska vara. Skär ett litet snitt i kanten för att se om köttet är rött, rosa eller genomstekt. Salta och peppra.
Toppa köttskivorna med aromsmöret.
- Gott till är klyftpotatis eller bakad potatis och rostade rotsaker.
Publicerat den
29 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar