Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig oxfilé med lök- och rödvinssmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Raffinerat elegant - oxfilé med aromsmör. Spritsa gärna smöret på smörgåspapper och låt stelna i kylskåp eller frys. Låt det sedan ligga i rumstemperatur 10-15 minuter inför serveringen. Smöret är också gott till fläskfilé och kalvfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Aromsmöret: Koka upp och koka ihop lök och vin tills allt vin har kokat in i löken. Låt svalna. Vispa upp smöret med elvisp, ca 1 minut. Blanda i den avsvalnade löken, salt och peppar.
  2. Ta fram köttet ca 20 minuter i förväg, så att det hinner bli rumsvarmt.
  3. Platta ut köttskivorna något. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek skivorna 2-3 minuter på varje sida på ej för stark värme, beroende på hur välstekta de ska vara. Skär ett litet snitt i kanten för att se om köttet är rött, rosa eller genomstekt. Salta och peppra. Toppa köttskivorna med aromsmöret.
  4. Gott till är klyftpotatis eller bakad potatis och rostade rotsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.