Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig pastasås på räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god och festlig pastasås på räkor som är lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och ställ in de färdigskalade räkorna i kylen. Smält smör och matolja och stek den hackade löken mjuk. Häll i ¾ delar av räkskalen i stekpannan tillsammans med curry, peppar och tomatpuré. Stek och rör om då och då i ca 5-7 minuter. Häll på vatten, vin och fiskbuljongtärningen och låt koka ihop utan lock i 15 minuter. Sila av vätskan från räkskalen i en skål.
  2. Räksåsen: Smält smöret och oljan i en stekpanna eller gryta. Hacka paprikan, löken och vitlöken fint. Stek paprikan och lökarna riktigt mjuk. Tillsätt vetemjöl, chilisås och socker. Rör om och låt det puttra ihop ett tag. Tillsätt räkfonden och övriga kryddor. Koka upp och låt det koka i minst 5 minuter.
  3. Tillsätt crème fraiche och låt det koka i ytterligare 10 minuter. När någon minut återstår, tillsätt konjaken eller brandyn. Därefter, ta fram räkorna och rör ner dem i såsen. Låt koka upp och koka högst 1,5 minuter. Ta därefter av pannan från plattan. Servera gärna med bandspagetti och riven parmesan till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.