Vem letar inte efter stora tårtor ibland!
Instruktioner
- (Bottnar kan göras i förväg och frysas)
- Sätt ugnen på 175 grader
Smörj och bröa en långpanna ca 30 x 40 cm
Smält smöret och låt det svalna
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda samman vetemjöl, bakpulver och kakaopulver
Rör försiktigt ned mjölblandningen i äggsmeten
Tillsätt smöret
Häll smeten i en långpanna och bred ut den jämnt
Grädda kakan i ugnen ca 20 min
Stjälp upp kakan på en bricka och låt den kallna
- Dela kakan i två tunna bottnar
Fördela den krossade ananasen på den ena av bottnarna
Vispa grädden
Blanda den med apelsinjuicen
Lägg samman tårtbottnarna med apelsingrädde emellan och ovanpå
Garnera med små ananasbitar och strössel
Publicerat den
6 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar