Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festliga kycklingrulader

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tunnskivade, fyllda kycklingfiléer blir möra och extra goda i en krämig och smakrik sås. Har du ingen ugnssäker stekpanna går det lika bra att eftersteka ruladerna i en vanlig ugnsform.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela varje kycklingfilé i tre tunna bitar om de inte är redan tunnskivade.Banka ut mellan plastfolie med en köttplattare eller med en kastrullbotten tills de är 5-7 mm tjocka. Krydda med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Dela skinkskivorna på längden och lägg en på varje filébit. Strö över citronskal och lite hackad rosmarin. Ansa salladslöken och dela den på mitten. Lägg en halva på tvären vid ena änden av varje filé och rulla sedan ihop.
  4. Fäst med tandpetare. Salta och peppra runtom. Hetta upp en klick smör i en ugnssäker stekpanna och stek ruladerna på ganska hög värme tills de får fin färg. Efterstek i ugnen ca 15 minuter.
  5. Ta upp ruladerna ur pannan och håll dem varma. Vispa ur pannan med vin, buljong och grädde. Låt koka upp och sjud ca 5 minuter. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  6. Ta ur tandpetarna och lägg ner ruladerna i stekpannan igen, strö lite chiliflakes över och dekorera med färsk rosmarin.
  7. Servera med kokt potatis eller ris samt en enkel sallad på till exempel tomater och förvällda sugar snaps.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.