Festligt krämfylld apelsinkaka

Den här festliga kakan gör alltid succé. Den har apelsin i både smeten, fyllningen och garneringen.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: apelsin, kaka, kak
Betyg (1 röst)
Festligt krämfylld apelsinkaka

Gör så här

Ugn: 175 grader.

Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt kraftig omrörning.

Blanda samman mjölet med bakpulver och rivet apelsinskal. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Rör till en slät smet.

Häll smeten i smord och bröad form, ca 25 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna på galler.

Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Rör tills det blir en fluffig, läckert gul kräm.

Dela kakan i två bottnar och bred apelsinkrämen över den undre. Lägg samman kakan

Rör ut florsocker med pressad apelsinsaft och bred glasyren över kakan. Låt glasyren stelna. Garnera med hinnfria apelsinklyftor och lite citronmeliss. Kakan går att frysa utan glasyr och fyllning.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Smör eller margarin, socker, Ägg, Apelsin, Mjölk, Vetemjöl, Bakpulver, Smör, Florsocker, Äggula, Saft, Citron, Florsocker, Pressad apelsinsaft , Apelsin, Citronmeliss
Visningar:
2324
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Apelsinkaka recept
Apelsinkaka i l..
av grill
över 2 månader
Chokladdoppade
av Bodil56
över 2 månader
Gräddtårta med
av erba
över 2 månader
Apelsinkakor me
över 2 månader
Mjuk apelsinkak
av jan-q
över 2 månader
Gammaldags apel
av HKH
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.