Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festligt kycklingfat

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Två kycklingar räcker till många när tillbehören är rikliga.

Ingredienser

Instruktioner

Bena ur och strimla kycklingköttet Smält matfettet till såsen i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med mjölken. Låt såsen koka några minuter. Låt den sedan kallna. Blanda såsen med majonnäs, salt, peppar, och citronsaft. Tillsätt äggulan. Skiva svampen och skala räkorna. Vänd ner champinjoner ,räkor och ärtor i såsen. Lägg kycklingköttet i mitten på ett stort fat. Strimla isbergsalladen och lägg den runt om. Skiva tomaterna och lägg dom på salladen. Bred såsen över kycklingköttet. Garnera med sparris och strö persilja över. Bjud bröd till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • compe 2 november 2008

    gjorde detta i helgen ocg det var jätte gott och det var ett fint upplagt så det såg ut som vi skulle fira nått sa familjen när fatet kom fram på bordet detta var super gott en 5 utav mig

  • AnnetteGrundstrom 17 mars 2015

    Har haft detta recept i många år, fått det av en kompis. Varje gång jag bjudit på detta har jag alltid fått positiva reaktioner. Gillar detta då man kan göra klart det långt innan det skall serveras. Inget stök i köket när gästerna kommit även värdinnan kan vara med hela tiden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.